Bergen op Zoom

Grote brand in historisch pand Bergse Lieve­vrouwe­straat

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de Bergse binnenstad is rond de middag een fikse brand ontstaan in een historisch pand aan de Lievevrouwestraat. De brandhaard bevindt zich aan de achterzijde, dat maakt blussen geen eenvoudige opgave.

Het betreft een zeer grote brand, melden 112 kanalen. Er is veel materieel ingezet, zelfs het droneteam is ingeschakeld. Naast veel brandweer zijn tevens ambulances naar de Lievevrouwestraat gestuurd. Het lijkt er vooralsnog op dat er geen slachtoffers zijn, volgens Veiligheidsregio Midden en West-Brabant zijn de bewoners eruit gehaald.

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

Veel rook

Er is sprake van veel rookontwikkeling en de straat is deels afgezet. De Veiligheidsregio adviseert om ramen en deuren gesloten te houden in de buurt. Brandweerlieden doen er alles aan om de panden ernaast te behoeden voor het vuur. Omdat de brandhaard zich aan de achterzijde bevindt is het bestrijden ervan geen eenvoudige opgave.

Er wordt water uit de Kaai gehaald om te blussen.

Update: Om 14.00 uur heeft de brandweer het sein ‘brand meester’ gegeven. Wel was meteen al duidelijk dat het nablussen nog enkele uren kon duren.