Roosendaal

Grote kans dat Roosendaal on Ice dit jaar door kan gaan

Schaatsers op ijsbaan met op de voorgrond een meisje in spijkerbroek, lange jas met dierenprint en knalrode sjaal dat schaatst met haar armen wijd open

Foto: © Roosendaal on Ice

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De kans is groot dat Roosendaal on Ice dit jaar door kan gaan. Al blijft het natuurlijk afhankelijk van de coronamaatregelen van dat moment. Maar het bestuur van de Stichting IJsbaan Roosendaal is alvast begonnen met de voorbereiding voor het winterse evenement. Roosendaal on Ice staat gepland voor 26 november tot en met 9 januari.

De Stichting IJsbaan Roosendaal is er optimistisch over dat Roosendaal on Ice door kan gaan. “We hebben de bekende ijzers inmiddels dus uit het vet gehaald en gaan ervan uit dat we eind dit jaar in het zicht van de finish geen onneembaar coronawak meer tegenkomen,” laat het bestuur weten.

Meer ruimte op het Kadeplein

De ijsbaan komt deze keer op het Kadeplein in Roosendaal te staan, omdat daar meer plek is. “Fors meer noodzakelijke ruimte om alles goed en voor iedereen veilig te organiseren was en is daarbij altijd ons uitgangspunt,” aldus het bestuur. Het Kadeplein is niet alleen gekozen omdat er meer ruimte is om coronaproof te schaatsen. Het zorgt er ook voor dat de Markt vrij blijft voor andere ondernemers. “Op deze wijze kan de Roosendaalse horeca, die toch al flink getroffen is door de coronacrisis, in de komende winterperiode de huidige terrassen ook op de Markt laten staan.”

Hoe Roosendaal on Ice er precies uit gaat zien, dat laat de Stichting IJsbaan Roosendaal later dit jaar weten. “Na de zomervakantie zullen we de verdere ins- en outs communiceren en de wijze waarop we er voor jong en oud in Roosendaal ongetwijfeld opnieuw een prachtig en geslaagd ijsfeest van gaan maken.” Roosendaal on Ice wordt gehouden van vrijdag 26 november tot en met zondag 9 januari.