Wouw

Grote kans dat Wouws Wieler Weekend dit jaar wél doorgaat

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Wouws Wieler Weekend komt weer terug. Het moet alleen wel goed blijven gaan met de versoepelingen van de coronamaatregelen. Maar als dat lukt, dan is er eind augustus een wielerfeest in Wouw. De organisatie heeft de draad weer opgepakt en wil op 28 en 29 augustus een groot, gezellig fietsevenement houden.

Na 28 jaar was er in 2019 eindelijk weer een wielerevenement in Wouw. En dat Wouws Wieler Weekend beviel meteen zo goed, dat ze het voortaan elk jaar zouden houden. Maar corona zorgde er voor dat het wielerfeest meteen weer de ijskast in moest. Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan. En ook voor dit jaar was het spannend. “Ook dit jaar bleef het nog lang onzeker of het wielerspektakel vanwege de voortslepende pandemie door kon gaan,” laat de organisatie van het Wouws Wieler Weekend weten.

Heel Wouw in het teken van de fiets

Voor dit jaar ziet het er een stuk beter uit; goed genoeg om te beginnen met het organiseren van het evenement. “Nu er eindelijk steeds meer versoepelingen komen en er weer meer mag, gaat het comité de draad toch weer oppakken,” aldus de organisatie. “Als alles meezit, dus nog onder een klein voorbehoud, staat in het weekend van 28 en 29 augustus 2021 Wouw weer helemaal in het teken van de fiets.”

Op zaterdag 28 augustus kun je een fietstoertocht rijden. En op zondag zijn de wedstrijden. “De heren rijden in diverse categorieën, er komt weer een aparte dameskoers, er zijn wedstrijden voor de jeugd en er is uiteraard ook aandacht voor het Wouws kampioenschap,” zo laat de organisatie weten.

Ook allerlei extra activiteiten

Natuurlijk moet het evenement een feestje worden voor heel het dorp. Al blijft dat nog een verrassing. “Het geheel zal worden omlijst met diverse nevenactiviteiten, welke nog nader moeten worden uitgewerkt.” Het complete programma voor het Wouws Wieler Weekend 2021 volgt later. Maar als je liefhebber bent van wielrennen, kun je dus alvast 28 en 29 augustus markeren in je agenda.

Lees ook: Ouderwets koersen in Wouw: wielerronde keert na 28 jaar terug Lees ook: Tevreden organisatie wil ook in 2020 een Wouws Wielerweekend