West-Brabant

Grote rol West-Brabanders in Brabants Boekenweekboek

Omslag Brabants Boekenweekboek

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

West-Brabantse dialectschrijvers zijn ook dit jaar goed vertegenwoordigd in het Brabants Boekenweekboek. Het boek wordt zondag 10 maart gepresenteerd in Lith.

Er hebben 49 schrijvers en dichters meegewerkt aan het Brabants Boekenweekboek uit alle hoeken van de provincie. Zij brengen hun gevoelens nog steeds graag tot uiting in hun moedertaal, het Brabants dialect. Het boek is samengesteld door Cor Swanenberg uit Berlicum en Jan Luysterburg uit Hoogerheide. Luysterburg heeft zelf ook een verhaal aangeleverd. De tekeningen zijn als altijd van Iris Bongers.

Westbrabanders

Er is een flink aantal schrijvers en dichters uit West-Brabant in het Brabants Boekenweekboek te vinden. Er staan verhalen in van Edy Minnebach uit Woensdrecht, Jan van Elzakker uit Hoogerheide, Brigit Bakx-Hermans en Paul Asselbergs uit Bergen op Zoom en Suus van Opdörp en Rie Roks-Nefs uit Halsteren. En ook Elly Schepers-Corstjens uit Oud Gastel, Niek van Giels, Pietzeun uit Steenbergen en de blinde troubadour Toine Nooijens uit Etten-Leur zijn weer van de partij.

Moeder de vrouw

Noord-Brabant houdt al 14 jaar lang een eigen boekenweek in hetzelfde thema als de landelijke boekenweek. Dit jaar is het landelijke thema ‘De moeder de vrouw’ naar een beroemd gedicht van Martinus Nijhoff (Ik ging naar Bommel om de brug te zien). De redactie van het Brabants Boekenweekboek vertaalde dat naar het Brabantser klinkende ‘Moeder de vrouw’.

Gratis toegang

De feestelijke presentatie van het Brabants Boekenweekboek op zondag 10 maart duurt een paar uur. Er worden onder andere verhalen en gedichten voorgelezen door de schrijvers zelf. De presentatie is in het multifunctioneel gemeenschapscentrum aan het Marktplein 20 in Lith. Het feest begin om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De toegang is gratis.