West-Brabant

Grote storing Ziggo Zakelijk bij West-Brabantse bedrijven

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Er is een woensdag en donderdag een grote storing geweest bij Ziggo Zakelijk. Hierdoor hebben meerdere bedrijven in West-Brabant ruim anderhalve dag geen internetverbinding gehad. Ook ZuidWest TV kon hierdoor geen programma’s uitzenden op radio en televisie.

De storing begon al in de nacht van dinsdag op woensdag. Toen kwam de eerste melding binnen dat er een probleem was met de tv-uitzending van ZuidWest. Tot donderdagmiddag 14.00 uur zijn er geen uitzendingen mogelijk geweest op televisie. Radio was een paar uur eerder weer in de lucht.

Er bleek een ernstige storing te zijn bij Ziggo Zakelijk, waardoor alleen bedrijven last hebben van de problemen. Particulieren zouden geen problemen gehad moeten hebben met hun Ziggo-verbindingen. “Het ging fout bij reparatiewerkzaamheden. Hierdoor moest een onderdeel worden vervangen en moest er een software-update worden gedaan,” aldus een woordvoerder van Ziggo. “Dat duurde helaas langer dan in de meeste gevallen.”

Volgens de woordvoerder van Ziggo is er maar een beperkt aantal bedrijven in West-Brabant getroffen. Hoeveel het er in totaal waren, kon hij niet zeggen. “Het ging om bedrijven in het bedrijvendomein Klein Zakelijk. Dus het is maar een beperkt aantal geweest in West-Brabant.”