Bergen op Zoom

Gymnasium Juvenaat en Mollerlyceum verder als één middelbare school

Sven de Laet Sven de Laet

Het gymnasium Juvenaat en het Mollerlyceum gaan vanaf volgend jaar samen verder. Vanaf 1 augustus 2022 vormen de twee middelbare scholen in Bergen op Zoom één geheel.

Eerder besloten de besturen van Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda e.o. (SKVOB e.o.) en van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) al te gaan samenwerken. De nieuwe fusie is een volgende stap om de kwaliteit van katholiek onderwijs in de regio te waarborgen. “Een bestuurlijke samenwerking is noodzakelijk om voor alle toekomstige leerlingen en hun ouders in Bergen op Zoom en omstreken voldoende keuzemogelijkheden te kunnen bieden”, vertelt Jos Kosters, voorzitter van de Raad van Bestuur van OMO.

Het gymnasiumonderwijs van het Juvenaat blijft zo herkenbaar in de regio.

De afgelopen maanden hebben de twee scholen een gezamenlijke visie op het onderwijs voor de komende jaren op papier gezet. Daarbij was met name het behoud van de kleinschaligheid van beide colleges een belangrijk punt. “Het gymnasiumonderwijs van het Juvenaat blijft zo herkenbaar in de regio”, weet Berend Buddingh van de SKVOB e.o.. “Door de samenwerking ontstaat er een buitengewoon uitdagende leeromgeving voor de leerlingen.”