Halsteren

Halsterse kermis terug op landgoed De Beek: ‘We pakken flink uit’

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Halsterse kermis keert in mei terug naar landgoed De Beek. De afgelopen jaren viel de kermis altijd samen met de braderie in september, in de Dorpsstraat, en daarvoor in juli. Daar komt nu dus verandering in.

Dat de kermis dit jaar in mei plaatsvindt, in plaats van in de zomer, heeft een reden. “In de zomermaanden is iedereen op vakantie, dan wordt de kermis gewoon veel minder goed bezocht”, legt kermisexploitant John Dauphin uit. En de kermis verhuist terug naar De Beek, omdat de vorige locatie geen evenementenvergunning meer heeft. “Op het Vogelenzangplein mogen ook evenementen georganiseerd worden, maar dat is veel te klein. Je kan niet aankomen met touwtjetrekken, suikerspinnen en een draaimolentje.”

Om gelijk flink uit te pakken staan er twintig attracties op het landgoed. “Als primeur in Bergen op Zoom en omstreken hebben we de megaslide.” Dat is een glijbaan van 28 meter hoog en 36 meter lang. “Voor een kermis in een dorp zijn er best veel attracties. Dat komt doordat de meeste exploitanten uit Bergen op Zoom komen.” Ook zijn er verschillende eetkramen en komt er een zithoek. Een ander bijzonder ding is de komst van kortingsbonnen. Deze worden vanaf 26 april uitgedeeld.

Mens en dier

In het verleden is de kermis al vaker georganiseerd op De Beek. “Omdat het toen in juli was, kwamen er te weinig bezoekers en hield het op. Maar iets wat kapot gaat kan je weer maken. Dat is dus ook mijn plan.” Een nadeel is dat op het landgoed een hertenkamp zit. “Maar ik ga echt ontzettend mijn best doen om deze kermis voor mens én dier goed te organiseren.”

De kermis vindt plaats van woensdag 3 tot zondag 7 mei. Op 5 mei brengen Woezel en Pip een bezoekje aan de kermis.