Bergen op Zoom

Hangjongeren, harde muziek en geschreeuw: D66 wil aanpak overlast bij De Zeeland

Winkelcentrum De Zeeland in Bergen op Zoom (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

D66 maakt zich zorgen over groeiende overlast bij winkelcentrum De Zeeland in Bergen op Zoom. Volgens de partij klagen inwoners dat ze zich ‘s avonds ongemakkelijk voelen als ze boodschappen willen doen. Bezoekers van De Zeeland zouden last hebben van hangjongeren, automobilisten die rondhangen, harde muziek, geschreeuw en vechtpartijen. Sommige inwoners denken dat er ook gehandeld wordt in drugs.

D66 maakt zich zorgen “over de groeiende onveiligheid en toenemende overlast”, schrijft de partij aan burgemeester en wethouders. “Wij hebben meerdere signalen ontvangen van bezorgde burgers die zich oncomfortabel voelen om ‘s avonds naar deze locatie te gaan, bijvoorbeeld om te winkelen bij Albert Heijn, vanwege de aanhoudende negatieve ontwikkelingen.”

D66 wil dat gemeente gaat praten met beheerder De Zeeland

Het winkelcentrum is privéterrein, dus daar heeft de gemeente Bergen op Zoom weinig over te zeggen. Maar D66 vindt dat de gevolgen van de overlast ook buiten het terrein merkbaar zijn. “Het heeft ook bredere gevolgen voor de objectieve en subjectieve veiligheid in onze stad.” D66 wil dat de gemeente ingrijpt. “Enerzijds omdat een groot deel van de inwoners van Bergen op Zoom dit winkelcentrum met enige regelmaat bezoekt, anderzijds omdat de gemeente verantwoordelijk is voor het bevorderen van de veiligheid in de stad.”

D66 wil weten of de gemeente de verhalen over de toenemende overlast herkent. En of ze hierover al gesproken heeft met de beheerder van De Zeeland. Want volgens D66 zou die beheerder maatregelen kunnen nemen, zoals het inhuren van extra beveiligers. “De situatie bij Winkelcentrum De Zeeland baart ons zorgen en wij dringen er bij het college op aan om deze kwestie serieus te nemen en passende maatregelen te treffen om de veiligheid en leefbaarheid in onze stad te waarborgen.”

Lees ook: Politici willen aanpak overlast en intimidatie bij Bergs winkelcentrum