Geen regio geselecteerd

HAS Hogeschool komt naar Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

HAS Hogeschool uit Den Bosch komt naar Bergen op Zoom. Daarmee krijgt de stad eindelijk een hbo-opleiding, iets wat de gemeente al lang op het wensenlijstje heeft staan.

De komst van HAS Hogeschool is een belangrijke en positieve ontwikkeling voor de regio. Het versterkt de regionale kennisstructuur en zorgt voor betere verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast levert het een bijdrage aan het dichten van de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

HAS Hogeschool kiest voor Bergen op Zoom omdat hier de agrofoodsector een belangrijke werkgever is. De sector biedt veel innovatiekansen en er zijn crossovers mogelijk met Biobased Economy en High Tech/Maintenance. Bovendien zijn er in de regio verschillende sterke bedrijven die er internationaal toe doen zoals de teelt van suikerbieten en de productie van suiker, het telen en verwerken van groenten, het veredelen van gewassen en de teelt van en handel in zacht fruit.

Op dit moment komt 30% van de studenten in Den Bosch uit onze regio, terwijl maar 7% van de activiteiten hier plaatsvindt. Op zeer korte termijn wil de hoge school het aantal stages van studenten in onze regio fors uitbreiden. Dat moet groeien van honderd, naar tweehonderd stages.

De komende maanden werken HAS Hogeschool, gemeenten, regio en bedrijfsleven verder aan het vormgeven van de komst van HAS Hogeschool naar Bergen op Zoom. Waar de vestiging komt te zitten is nog niet bekend, bronnen melden ZuidWest Update dat er waarschijnlijk gekozen wordt voor het suikerlab aan de Van Konijnenburgweg.