Bergen op Zoom

Hele week geen treinen tussen Vlissingen en Roosendaal, NS zet Roze BusExpress in naar Roze zaterdag

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Sinds vrijdag 9 juni rijden er helemaal geen treinen tussen Roosendaal en Vlissingen. Dat komt door werkzaamheden aan het spoor, die tot zondag 18 juni duren. Op zaterdag 17 juni wordt Roze Zaterdag gevierd in Goes, en daarom neemt de NS ‘roze maatregelen’ om iedereen veilig en snel naar Zeeland te brengen.

Speciaal voor Roze Zaterdag tovert de NS een aantal bussen om tot Roze Zaterdag BusExpress. “Dat betekent dat we extra bussen in gaan zetten vanaf Roosendaal”, legt NS-woordvoerder Arno Leblanc uit. Ieder uur rijden er die dag drie extra bussen richting Goes. “Dat is dus bovenop de normale dienstregeling.” Bij aankomst in Goes krijgen de reizigers een roze koek.

De speciale bussen zijn te herkennen aan roze borden en roze vlaggetjes. “En deze bussen rijden niet over Bergen op Zoom, maar meteen door naar Goes. Hierdoor ben je net zo snel in Goes als wanneer je met de trein gaat.” Reizigers vanuit Bergen op Zoom kunnen met de normale snelbussen meerijden. “We hebben bewust voor Roosendaal gekozen omdat daar nog wel treinverkeer uit bijvoorbeeld Breda en Rotterdam aankomt. Dat is in Bergen op Zoom niet.”

Spoorwegovergang

De werkzaamheden aan het spoor zijn niet alleen voor treinreizigers te merken. Ook weggebruikers in Bergen op Zoom kunnen hier hinder van ondervinden. De spoorwegovergang Wouwsestraatweg/Bredasestraat is namelijk ook tot 18 juni afgesloten voor al het verkeer. ProRail voert daar werkzaamheden uit aan het spoor, de bovenleiding, overwegen en het verwijderen en vervangen van wissels.

Wie naar de snelweg moet, wordt omgeleid via de Rooseveltlaan. Via het J.F. Kennedyviaduct kun je over het spoor. Fietsers kunnen via de Parallelweg / Balsebaan omrijden. Er zijn tijdens de spitsuren verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Erg vervelend

Dat de werkzaamheden aan het spoor samenvallen met de sluiting van de Haringvlietbrug vindt ook NS erg vervelend meent Leblanc. “Natuurlijk vinden wij dat ook niet handig, maar die werkzaamheden van ProRail moeten gebeuren.” Op alle trajecten rijdt vervangend vervoer. “Dat is ruim van te voren geregeld gelukkig.”

Lees ook: Haringvlietbrug gaat acht weken dicht: ‘Een enorme operatie’