Bergen op Zoom

Hennepteam ruimt op diverse plekken hennepkwekerijen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het hennepteam van politiedistrict De Markiezaten heeft woensdag op diverse plekken in Bergen op Zoom en Roosendaal hennepkwekerijen opgerold. In totaal zijn 713 planten in beslag genomen en vernietigd.

In een woning aan de Beiershil in Bergen op Zoom bleek geen hennepkwekerij in de woning te staan, maar de eigenaar van het huis had wel twee forse hennepplanten in zijn tuin staan. De man tekende afstand van de planten en deze zijn in beslag genomen.

Aan de Wilgenhof werd een professioneel ingerichte hennepkwekerij inbeslaggenomen. In de kwekerij werden 457 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. In de woning werd een verdachte aangehouden. Verder bleek dat er een illegale aftakking op de energiekabel was gemaakt. De energietoevoer is door de netwerkbeheerder afgesloten.

In een pand aan het Noorwegenpad werd in samenwerking met de wijkagent, in een slaapkamer een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner werd ter plaatse aangehouden. Uit onderzoek wordt het vermoeden versterkt dat de man onder druk werd gezet door anderen om in een slaapkamer van zijn woning de hennepkweek toe te laten. In de kamer stonden 210 hennepplanten. Ook in deze woning werd de elektriciteit illegaal afgetakt.

Aan de Spoorstraat in Roosendaal werd in een woning in een kweektent een hennepkwekerij inbeslaggenomen. In de kweektent stonden 40 hennepplanten. Deze zijn inbeslaggenomen. De eigenaar werd ter plaatse aangehouden.

Alle aangehouden verdachten zijn inmiddels verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De inbeslaggenomen hennepplanten zijn vernietigd en de inbeslaggenomen kweekgoederen zijn ter vernietiging afgevoerd. De politie doet verder onderzoek naar de verschillende zaken.