Bergen op Zoom

Heroes Den Bosch speelt benefietwedstrijd voor Hugo Wolff

Hugo Wolff

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Basketbalploeg Heroes Den Bosch komt naar Bergen op Zoom voor een benefietwedstrijd tegen WBB Giants. De opbrengst van de wedstrijd is voor Hugo Wolff, die geld nodig heeft voor een MS-behandeling in Moskou.

Bergse basketballiefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het is lang geleden dat topspelers zoals die van Heroes Den Bosch in Bergen op Zoom hebben gespeeld. Zaterdag 22 februari is het zo ver. Dan spelen de Heroes een benefietwedstrijd tegen WBB Giants. De Giants krijgen voor deze keer wel versterking van enkele gastspelers.

Geld voor Hugo’s behandeling

De opbrengst van de benefietwedstrijd is voor Hugo Wolff uit Bergen op Zoom. Hij speelde vroeger zelf basketbal, tot hij ziek werd. Wolff heeft MS, een ziekte die het centraal zenuwstelsel beschadigt. Hierdoor zit hij al jaren in een rolstoel. Wolff wil een behandeling om zijn immuunsysteem te herstellen. Maar voor die behandeling moet hij naar Moskou. Dat gaat hem in totaal zo’n 65.000 euro kosten. De stichting ‘Tot hier en niet verder’ helpt hem dat geld bij elkaar te krijgen.

Heroes betalen om te komen spelen

Heroes Den Bosch wil graag meehelpen. Daarom komen ze de wedstrijd tegen de Giants gratis spelen. Sterker nog, ze betalen zelfs entreegeld voor de wedstrijd. Daar zijn de Giants erg dankbaar voor. Wolff is secretaris van de club, dus het doet de Giants goed dat hun maat zo wordt gesteund. Willem van der Kolk is voorzitter van WBB Giants. “Ik wil Heroes Den Bosch, namens onze club, ontzettend bedanken voor hun inzet door geheel belangeloos mee te werken aan deze benefietwedstrijd.”

Sportief spektakel met leutigheid

Van der Kolk kijkt er naar uit. “Ik reken op een sportief spektakel waar iedereen binnen de club nog lang naar mag terugdenken. Eén ding wat zeker is, is dat Hugo en zijn gezin dit enorm zal kunnen waarderen dat wij dit voor hem hebben georganiseerd.” De benefietwedstrijd krijgt ook een leutig tintje. Want er is ook muziek, dans en dweilen, er zijn publieksacties en natuurlijk is ook mascotte Dunky er weer bij.

Volle 100% van opbrengst voor Hugo

De wedstrijd tussen Heroes Den Bosch en WBB Giants is op zaterdag 22 februari om 12.00 uur. Je bent welkom in Sporthal Tuinwijk aan de Floralaan 90 in Bergen op Zoom. Een kaartje kost 5 euro of 2 leutbonnen. Kinderen onder de 12 jaar mogen binnen voor 2,50 euro of 1 leutbon. Alle opbrengst gaat naar de stichting ‘Tot hier en niet verder’ voor Hugo Wolff.

Lees ook: Hugo Wolff zamelt geld in voor MS-behandeling in Moskou