Roosendaal

Het is bijna weer tijd voor Appeltje Eitje Festival: ‘Er is voor ieder wat wils’

Foto: Appeltje Eitje Festival

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het familie én foodtruckfestival Appeltje Eitje komt weer naar Roosendaal. Op 17, 18 en 19 juni opent het Vrouwenhofpark haar poorten voor ieder die houdt van eten, drinken en muziek. ”Je pakt een hapje en een drankje, je gaat zitten en je hebt een leuke tijd.”

De voorbereidingen lopen voorspoedig geeft organisator Koen Vaas aan. ”De laatste foodtrucks worden nu bevestigd.” Nog meer aanvulling dus op de flinke waslijst aan foodtrucks die er al is. ”Het aanbod is heel divers, iedere foodtruck heeft een eigen specialiteit. Geen één foodtruck is hetzelfde.” Het gaat van broodjes worst naar pokébowls, van tapas naar kip en van Mexicaans naar pulled pork bitterballen. ”Er zijn nog veel meer soorten eten.”

Veel foodtrucks bieden vegetarische, vegan en glutenvrije eetkeuzes aan. Ook is er een cocktailbar, een wijnbar en een speciaalbierbar te vinden.

Voor ieder wat wils

”Het is een dag voor heel het gezin, lekker laagdrempelig én het is gratis.” De kids kunnen spelen in de kinderhoek, waar een springkussen staat en waar ze geschminkt kunnen worden. Ook is er live muziek. Leuk om te weten is dat beide bands uit Roosendaal komen. Op vrijdag treedt coverband Start Spreading The News op, zaterdag verzorgt VUIG de muziek. Verschillende dj’s draaien muziek gedurende de drie dagen. ”Er is echt voor ieder wat wils. Het wordt super leuk!”