Woensdrecht

Het regent lintjes in Woensdrecht: zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zes inwoners in de gemeente Woensdrecht hebben een koninklijke onderscheiding gekregen. Zij mogen zichzelf nu Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Naussau noemen. Burgemeester Steven Adriaansen reikte de lintjes woensdagochtend uit.

De heer Arie Haasnoot (72) uit Putte is één van die zes inwoners. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Haasnoot heeft zich altijd hard ingezet voor de Protestantse Kerk in verschillende functies en op meerdere niveaus, bijvoorbeeld als voorzitter van de Kerkenraad. Ook is hij vrijwilliger geweest bij de Heemkundekring in Oud Gastel.

Arie Haasnoot ontvangt een lintje | Foto: gemeente Woensdrecht.

Dorpsgenote Wil Dries-Borman (76) is ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Naussau. Ze is jarenlang zowel nationaal als internationaal actief geweest in de atletiekwereld als jurylid, trainer en secretaris. Binnen de Woensdrechtse samenleving zet ze zich al jaren in als vrijwilliger bij Stichting De Bunt.

Wil Dries-Broman ontvangt een lintje | Foto: gemeente Woensdrecht.

Ossendrecht

Maar liefst drie inwoners van Ossendrecht kregen woensdag een lintje. Roger Withagen (68) kreeg deze vanwege zijn vrijwillige inzet bij sport- en cultuurverenigingen. Zo is Withagen actief bij tennisvereniging De Meet, voetbalverenging O.D.I.O. en bij de Grote Prijs Adrie van der Poel. Ook is hij jurylid bij carnavalsoptocht d’Ossekoppe en bestuurslid van Stichting Vrienden van Amarant en de Woensdrechtse Voetbal Federatie.

Roger Withagen ontvangt een lintje | Foto: gemeente Woensdrecht.

Kees Soffers (60) is vooral bekend door zijn rol als Prins carnaval. Maar ook in de sport- en muziekwereld is hij actief (geweest) als vrijwilliger. Zo is Soffers muzikaal leider geweest bij blaaskapel Weinig Ossem. Momenteel is hij nog secretaris bij voetbalvereniging O.D.I.O, waar hij tevens de ledenadministratie beheert. En ondanks dat hij niet meer actief is als Prins, is Soffers nog wel penningmeester bij carnavalsstichting d’Ossekoppe.

Kees Soffers ontvangt een lintje | Foto: gemeente Woensdrecht.

Het laatste nieuwe Lid in de Orde van Oranje-Naussau uit Ossendrecht is Jan Hugens (73). Hij is een erg actieve vrijwilliger bij FNV, Lotuskring West-Brabant, buurtpreventie buitengebied Ossendrecht en het 4 mei comité Ossendrecht. Ook is Hugens twaalf jaar (burger)raadslid geweest bij PvdA Woensdrecht.

Jan Hugens ontvangt een lintje | Foto: gemeente Woensdrecht.

Hoogerheide

In Hoogerheide heeft Hans de Waal een lintje gekregen. Hij is sinds 1983 al vrijwilliger actief voor de Woensdrechtse politiek en samenleving. Zo is De Waal acht jaar wethouder geweest en voorzitter van Woensdrechts Belang en Algemeen Belang Zuidwesthoek. Van die laatste partij is hij tevens raadslid en fractievoorzitter geweest. De waal is nog actief als partijleider van Algemeen Belang Zuidwesthoek en als bestuurslid bij Contact Oud- en actief dienende Marinies schietvereniging Zeeland.

Hans de Waal ontvangt een lintje | Foto: gemeente Woensdrecht.
Lees ook: Acht Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld aan inwoners van Roosendaal