Roosendaal

Het sprookje van Tim van Rijthoven gaat door met finaleplek op Libéma Open

Tim van Rijthoven naar finale in Rosmalen (Foto: OrangePictures)

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

De droomweek van Tim van Rijthoven is nog niet ten einde. De Roosendaler won zaterdagmiddag in de halve finale van Libéma Open in Rosmalen van Felix Auger-Aliassime, de nummer negen van de wereldranglijst. In een ware kraker won de tennisser met 2-1.

Heel het toernooi staat Van Rijthoven, de nummer 205 van de wereldranglijst geweldig te serveren en dat liet hij ook zien in de eerste set. Zijn tegenstander kreeg geen kansen om hem te breaken, iets wat de Brabander wel deed bij een 3-2 voorsprong. Het zorgde ervoor dat de eerste set naar de Roosendaler ging met 6-3.

In de tweede set kwam de klad erin, meldt Omroep Brabant. Van Rijthoven werd ineens twee keer gebroken. Auger-Aliassime kwam beter in de wedstrijd en liet zien waarom hij de nummer negen van de wereld is. De Canadees stond goed te serveren en er waren geen breakkansen voor de Nederlander. De set ging dan ook overtuigend met 6-1 naar de Canadees.