Bergen op Zoom

Het Strandhuys aan Bergse Boulevard zaterdag weer open

Foto: Google Street View

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Eigenaar Frank Roks en zijn team zijn duidelijk opgelucht. Met uitroeptekens, smileys en hoofdletters kondigt Het Strandhuys op Facebook aan zaterdag weer te openen. De opgetogen mededeling gaat gepaard met een ernstige boodschap: neem het coronavirus serieus!

Het horecabedrijf legt op Facebook uitgebreid uit wat er gebeurde en wat het voor eye-opener is. Zaterdagmiddag werden plots het terras en restaurant gesloten. Navraag leerde al snel dat er een medewerker positief getest was op corona en ondernemer Frank Roks wilde geen enkel onnodig risico lopen. Hij besloot vrijwillig dicht te gaan ter bescherming van zijn klanten, zijn medewerkers en hun families.

Toch getest

In eerste instantie meldde de GGD dat het team niet automatisch getest zou worden. Pas als mensen klachten kregen, was dat nodig. Uiteindelijk heeft Roks er toch op aangedrongen en is iedereen gecheckt. Er bleken vier mensen besmet, die het geen van allen op het werk hadden opgelopen. Van de GGD mogen deze medewerkers al na 72 uur, mits ze klachtenvrij zijn, weer uit quarantaine. Ze hebben zelf besloten toch wat langer thuis te blijven, in overleg met hun werkgever.

Serieus nemen

Het Strandhuys schrijft dat alles in overleg is besloten, samen met de GGD en burgemeester Frank Petter. Veiligheid stond en staat voorop. Daarom is besloten pas zaterdag weer open te gaan. En dan is één ding zeker, volgens het team: “Wij kunnen nu als één van de weinigen met honderd procent zekerheid zeggen dat we allemaal virusvrij zijn!”

Een blijvende garantie is dat niet, voor niemand. Daarom wordt er in Het Strandhuys en op het terras nog strenger gelet op het schoonmaken. Toch volgt ook een waarschuwing. Niet iedereen houdt de hygiëneregels en anderhalve meter aan. Hier is nu gebleken hoe het virus “je dus via de achterdeur” kan overvallen. “Ook al is tegenwoordig bijna iedere burger afgestudeerd viroloog of Corona-expert; mochten er nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande zijn of heeft u klachten, dan is de GGD natuurlijk altijd bereikbaar.”