Bergen op Zoom

Het Strandhuys tijdelijk gesloten vanwege coronabesmetting

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Eigenaar Frank Roks is er resoluut over: “Ik wil geen enkel risico nemen. Dus gaan we voorlopig dicht, uit eigen beweging.” Bij één van zijn medewerkers is een coronabesmetting geconstateerd. Zaterdagmiddag heeft de ondernemer zijn drukbezochte horecagelegenheid aan de Boulevard gesloten. Wanneer hij weer open kan, is nog onbekend.

Ineens werd zaterdagmiddag het terras van het Strandhuys leeggeruimd en gingen het eethuis en afhaaladres ook dicht. Navraag bij eigenaar Roks leert dat de aanleiding een met Covid-19 besmet personeelslid is. “Ik wil er open over zijn”, vertelt de eigenaar. “Donderdag is deze medewerker getest bij de GGD-post bij de moskee. We kregen vandaag te horen dat hij besmet is. Voor donderdag heeft die collega nog hier gewerkt, dus we weten niet zeker of er mogelijk ook teamleden iets hebben.”

Personeel niet uit voorzorg getest

De keuze om te sluiten maakte Roks zelf, hij wil het zekere voor het onzekere nemen. “Er komen hier duizenden mensen, binnen en op het terras. Maar het gaat ook om onze eigen gezondheid en die van onze families.” Hij relativeert de financiële schade die zijn bedrijf er mee oploopt: “Het is maar geld. En dit jaar was toch al kapot.”

UPDATE: Het verbaast de ondernemer dat de GGD zijn medewerkers nu niet meteen gaat onderzoeken. Er wordt wel nader contact opgenomen met hem en zijn collega’s maar er is hen vertelt dat ze procedureel alleen worden getest als ze gezondheidsklachten gaan vertonen. Wie toch zo snel mogelijk zekerheid wil kan naar de testlocaties in Goes of Breda.