Halsteren

Hevige buien Halsteren en Lepelstraat: omgewaaide bomen, losse putdeksels en een zinkgat

Foto: 112markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De hevige buien die van dinsdagavond tot woensdagochtend over West-Brabant trokken hebben in Halsteren en Lepelstraat voor veel overlast gezorgd. De hevige regenval en fikse wind hebben vooral in Halsteren veel schade veroorzaakt aan bomen en wegen. Brandweermensen zijn tot diep in de nacht bezig geweest de schades af te handelen en wegen vrij te maken.

De brandweer kreeg dinsdag rond 23.00 uur de eerste melding binnen over de Eendrachtweg, tussen Halsteren en de Thoolse brug. Daar waren zo veel takken uit de bomen gewaaid dat er amper nog verkeer langs kon. De Thoolse brandweer is enkele uren bezig geweest om de weg weer begaanbaar te maken.

Losse putdeksels en een zinkgat

Op datzelfde moment moest een andere brandweerploeg naar de Nieuw Beijmoerseweg in Halsteren. Want ook daar lag de weg bezaaid met afgebroken boomtakken. En in de Dorpsstraat zorgde de hevige regenval er voor dat putdeksels omhoog kwamen. Vlak bij de kerk spoelde het water zelfs zo veel grond weg, dat er een klein zinkgat ontstond. De brandweer heeft de plek rond het zinkgat afgezet. Het is aan de gemeente om het wegdek weer te repareren.

In Halsteren waaiden ook een paar bomen om. Dat gebeurde in de Burgemeester Elkhuizenlaan en Steenbergseweg. De omgevallen bomen versperde daar de straten helemaal. De brandweer heeft alles klein moeten zagen. Ook Lepelstraat bleef niet schadevrij. Daar zou een boom zijn omgewaaid in het Vagevuur.