Roosendaal

Hibba, Franka en Karin zijn de Roosendaalse Bruggenbouwers van 2023

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

“Bruggenbouwers zijn mensen die vanuit de schaduw iets ogenschijnlijk kleins doen, maar wat voor henzelf en individuele inwoners veel betekenis heeft.” In Roosendaal worden ieder jaar een aantal van deze Bruggenbouwers in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn dat Hibba Alkhamisi, Franka van Nispen en Karin Franken.

Een Bruggenbouwer helpt mensen verder, meent de Bruggenbouwercommissie. Deze commissie bestaat uit Bibliotheek West Brabant, gemeente Roosendaal en Stichting Social Klus. “Deze mensen bouwen een brug tussen initiatieven en zijn van betekenis voor andere Roosendalers. Ze hebben iets voor een ander over.”

Geliefd onder vrouwen

Dat Hibba, Franka en Karin dit jaar de titel krijgen, komt door hun verschillende vrijwillige activiteiten. Hibba werd zelfs twee keer genomineerd. “Hibba is geliefd onder de vrouwen”, verklaart de commissie. Zo is Hibba de initiatiefneemster van de Vrouwenmiddag, geeft ze taallessen aan tien verschillende nationaliteiten en is ze bijna vier jaar vrijwilligster bij de Broedplaats in Langdonk. “Hibba is nu ook bezig met het opzetten van een rouw- en verliesgroep voor Arabische vrouwen. Ze schroomt niet om daar een opleiding voor te gaan volgen.”

Van onschatbare waarde

Binnen de Sint-Norbertusparochie is Franka van Nispen een gewaardeerd vrijwilliger. “Met zachte hand weet Franka mensen te stimuleren om ook een steentje bij te dragen”, weet de commissie te vertellen. “Ze is van onschatbare waarde.” Ze voert enorm uiteenlopende taken uit, van secretariaat tot het ophangen van draperieën en het versturen van verjaardagskaartjes. Daarom mag ook Franka zich Bruggenbouwer van 2023 noemen.

Gouden kracht

Karin Franken is net als Hibba twee keer genomineerd, en viel op omdat zij acties bedenkt voor Stichting Paul; een organisatie die zich inzet om sporten voor alle kinderen binnen de gemeente Roosendaal mogelijk te maken. Ook is Karin vrijwilligster bij Hospice Roosendonck en haar sportclub. “Karin is een gouden kracht en geldt als een enorme katalysator voor het enthousiasmeren van nieuwe vrijwilligers”, aldus de commissie.

Burgemeester Han van Midden reikte donderdagmiddag de prijzen en oorkondes uit aan Hibba, Franka en Karin. Daarna gingen zij, samen met de winnaars van vorig jaar, lunchen in het Oude Raadhuis. Het is de derde keer dat deze prijzen zijn uitgereikt.

Lees ook: Prijs voor Roosendaalse Bruggenbouwers Piet en Theo