Bergen op Zoom

Hoe FRIS is jouw buurt?! krijgt vervolg met Hoe FRIS is jouw bos?!

Zo'n veertig vrijwilligers deden in mei 2018 mee aan de opschoonactie Hoe FRIS is jouw buurt?!

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De opschoonactie Hoe FRIS is jouw buurt?! krijgt een vervolg. Op zondag 12 mei wordt onder de noemer Hoe FRIS is jouw bos?! een opschoonactie gehouden in het bos van Zoomland in Bergen op Zoom.

Marlies van Lier van FRIS Presentaties kwam vorig jaar met het idee om de Muziekbuurt in Bergen op Zoom een flinke schoonmaakbeurt te geven. Met zo’n veertig vrijwilligers werd in mei 2018 maar liefst 92 kilo zwerfafval opgeruimd.

Prikstokken en vuilniszakken

De actie krijgt nu een vervolg met Hoe FRIS is jouw bos?! Op zondag 12 mei kan je iets teruggeven aan moeder natuur door het bos op te frissen. ’s Morgens om 09.30 uur wordt je ontvangen door boerin Sandra Roefs van stadsboerderij De Kleine Kievit. Om 10.00 uur start de wandeling en wordt er meteen een begin gemaakt met het opschonen van het bos. Prikstokken, vuilniszakken en ander materiaal is aanwezig om alles wat niet thuis hoort in het bos mee te nemen. Na alle inspanningen is er aansluitend een picknick lunch op de boerderij.

Aanmelden

Als je mee wilt doen aan Hoe FRIS is jouw bos?!, dan kan je je aanmelden via [email protected]. Kosten voor de lunch zijn elf euro per persoon. Kinderen tot en met zes jaar betalen zes euro. Alleen meewandelen kan natuurlijk ook. Dit kost helemaal niets.