Roosendaal

Hoe nu verder met de Suite?

De Suite in Roosendaal

De Suite in Roosendaal

Paul Joachems Paul Joachems

Er is al geruime tijd onzekerheid en onduidelijkheid over de toekomst van cultuurhuis de Suite. Dit schrijven de VLP en PvdA in hun brief aan het college van burgemeester en wethouders. Het pand van de Suite is gevestigd aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal.

“Het beheer is per 1 januari 2021 beëindigd”, schrijven Gerard van Zalinge van de VLP en Paul Klaver van de PvdA. “Het beheer was in handen van een derde partij. Een deel van de Suite wordt op dit moment gehuurd door Don Bosco. Dit contract loopt door tot aan de zomervakantie”, zo stellen beide fracties.

De toekomst van de Suite is al geruime tijd onzeker. Zeker sinds de opening van het Cultuurhuis aan de Bovendonk in 2019. Dit gebouw biedt onderdak aan culturele verenigingen en organisaties. Van Zalinge en Klaver willen graag weten hoe en per welke datum het beheer van de Suite nu is geregeld. Ook zijn ze benieuwd naar de toekomst voor het Cultuurhuis. “Zijn er mogelijkheden voor nieuwe huurders om gebruik te maken van de Suite? Wat zijn dan de voorwaarden?”