Halsteren

Honden en hun baasjes vinden verkoeling bij jaarlijkse hondenplons

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Waar menig zwemliefhebber al bijna een week niet meer in buitenzwembaden terecht kan, hadden honden en hun baasjes deze zaterdag wél geluk. In buitenzwembad De Melanen was het de jaarlijkse hondenplons als afsluiting van het zwemseizoen. En met de tropische temperaturen maakten veel mensen en honden daar graag gebruik van.

De oorspronkelijke hondenplons-initiatiefnemer Ton Nederkoorn is met zijn twee teckels in het peuterbadje. “Zes jaar geleden hebben we voor het eerst een hondenplons georganiseerd, en dat beviel zo goed dat we het zijn blijven doen”, vertelt hij. “Dat het zo groot en populair zou worden, hadden we toen echt niet gedacht.”

Ook zwembadcoördinator Heidi Potappel geeft aan dat de hondenplons steeds vaker bezocht wordt. “Natuurlijk zit het weer ook mee vandaag. Maar toen we nog geen uur open waren, zijn er al meer dan honderd honden geweest. De eersten stonden om half tien al voor de deur! Het zwembad ging alleen echt pas om tien uur open.”

Win-win

“Eigenlijk is dit gewoon een win-win situatie”, vertelt een bezoeker. Hij is samen met zijn hondje Lena aan het zwemmen in het grote bad. “Voor de honden is dit natuurlijk heerlijk en leuk, maar met die hitte is het voor ons ook lekker!” Dat Lena het naar haar zin heeft is goed te zien. “Ze rent steeds heen en weer van het peuterbadje naar het grote bad”, lacht haar baasje.

Deze hond trotseerde samen met zijn baasje de glijbaan.

De eigenaar van de grote Ridgeback Badou bezoekt de hondenplons voor de tweede keer. “Badou houdt eigenlijk helemaal niet van water”, bekent ze. “Maar we blijven oefenen. Hij durft al meer dan vorig jaar.” Maar of hij echt helemaal zal gaan zwemmen? “Dat denk ik niet hoor, misschien volgend jaar.”

Hondenschool en kraampje

Omdat de hondenplons zo groeit in populariteit, zijn dit jaar voor het eerst Hondentrainingscentrum Lianne, trimsalon DOXX en een kraampje met hondenspulletjes aanwezig. “De trainers van de hondenschool kunnen baasjes uitleggen hoe ze hun puppy leren zwemmen. En bij het kraampje kunnen leuke hondenspeeltjes gekocht worden.” Bij de trimsalon kunnen bijvoorbeeld de nageltjes van honden geknipt worden.

Alle hondenbaasjes die zijn aangesproken door ZuidWest Update weten het zeker: volgend jaar zijn ze met hun honden zeker weer bij de hondenplons.

Lees ook: Ondanks mooie nazomerweer zijn buitenbaden gesloten: ‘Het is jammer maar helaas’