Wouwse Plantage

Honderden XTC-pillen gevonden in Wouwse Plantage

De pillen die in Wouwse Plantag in beslag zijn genomen | Foto: politie.nl

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In een pand aan de Julianaweg in Wouwse Plantage heeft de politie bij een doorzoeking honderden XTC-pillen gevonden. De politie kwam bij het pand terecht naar aanleiding van informatie die voortkwam uit het onderzoek van de twee drugslabs in Willemstad en Heijningen.

Het was woensdag dat agenten op een perceel in Heijningen een niet-werkend drugslab aantroffen. Het ging om grote industriële ketels die gebruikt worden bij de productie van amfetamine. Er zijn hierbij twee verdachten aangehouden, een 58-jarige Tilburger en een 32-jarige man uit Heijningen.

Later die dag ontdekten agenten aan de Helsedijk in Willemstad een tweede drugslab. Daar zijn drie mannen aangehouden: twee mannen uit Dinteloord van 41 en 36 jaar oud, en een 24-jarige man uit Heijningen. De politie ging er toen al vanuit dat de twee drugslabs bij elkaar hoorden.

Derde locatie

Donderdag is er opnieuw een inval gedaan. Ditmaal in een loods in aan de Julianaweg in Wouwse Plantage. Daar zijn honderden XTC-pillen gevonden. De politie kwam bij deze locatie terecht naar aanleiding van het onderzoek dat ze hebben gedaan bij de drugslabs in Willemstad en Heijningen.

Twee mannen, een 22-jarige man uit Dinteloord en een 22-jarige man uit Heijningen, zijn als verdachte aangemerkt. Zij mogen een verklaring afleggen op het politiebureau. Het onderzoek is hiermee nog niet afgerond, maar juist nog in volle gang.

Lees ook: Drugslab gevonden in Heijningen, twee personen aangehouden Lees ook: Ook in Willemstad aan­houdingen na opgerold drugslab