Roosendaal

Hoofdverdachte van schietpartij Philipslaan aangehouden in Spanje

Foto: Christian Traets Fotografie.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De 32-jarige man uit Breda die wordt verdacht van de schietpartij op de Philipslaan in Roosendaal die vrijdag 3 maart plaatsvond, is aangehouden. Hij verbleef in de Spaanse plaats Tarifa, daar is hij aangehouden door de Spaanse politie. Dinsdag is hij overgebracht naar Nederland. Hij zit vast in een cellencomplex.

Het is bijna vijf maanden geleden dat er een 19-jarige man is neergeschoten in de Philipslaan. Meerdere politie eenheden waren al snel ter plaatse bij de schietpartij, maar toen waren de daders al gevlucht. Ze zouden er in een zwarte Audi vandoor zijn gegaan, deze is even later – leeg – teruggevonden.

Een paar weken later, op dinsdag 21 maart, zijn er twee mannen aangehouden. Het ging om een 35-jarige man uit Roosendaal en een 19-jarige man uit Sint Willebrord. De hoofdverdachte, de 32-jarige Bredanaar, werd niet gevonden.

Beelden van de schietpartij werden in verschillende opsporingsprogramma’s uitgezonden. De kijkers werden opgeroepen om naar de gezochte dader uit te kijken. Dit ging uiteindelijk internationaal, en daardoor is de man gevonden in Spanje. De twee andere mannen lopen inmiddels weer vrij rond, maar zij zijn nog wel verdachte.

Lees ook: Man gewond na schietpartij in Roosendaal Lees ook: Politie geeft foto vrij van schutter die man neerschoot in Roosendaal Lees ook: Twee verdachten gearresteerd voor schietpartij in Roosendaal Lees ook: Extra en slimmer toezicht door boa’s en politie moet veiligheidsgevoel in Kalsdonk herstellen na schietpartij