Bergen op Zoom

Horeca Bergen op Zoom heeft speciale wc-stickers voor carnaval

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Gastvrij Bergen op Zoom heeft speciale stickers laten maken voor de horeca om met carnaval te verwijzen naar bruikbare toiletten.

Er zijn 2 stickers gemaakt voor de Bergse vastenavend. Op de ene sticker staat “Kleine bijdrage zonder verplichtingen” en op de andere “Gewoon gratis zonder verplichtingen”. Tot nu toe hebben 12 horecaondernemers de stickers bij de ingang geplakt. Andere ondernemers willen tijdens carnaval hun toiletten wel beschikbaar stellen, maar willen er geld voor kunnen vragen.

Mindervaliden

De stickers van Gastvrij Bergen op Zoom zijn gemaakt na gesprekken met ondernemers in de Bergse binnenstad. De gemeente heeft geïnventariseerd bij welke winkels en horecabedrijven er openbare klantenwc’s zijn. Dat blijken er 23 te zijn. En bij drie winkels is er een toilet voor mindervaliden: de HEMA, de bibliotheek en de fietsenstalling in de Sint Annastraat in Bergen op Zoom. Om de lokaties van de toiletten bekender te maken bij het publiek, zijn er nu deze stickers.

Proef met toiletwagens

GroenLinks in Bergen op Zoom stelde eerder deze maand vragen over de hoeveelheid toiletten tijdens vastenavend. Voor mannen staan er plaszuilen in de stad. Maar voor vrouwen is het moeilijker een openbare toilet te vinden, vooral buiten op straat. Wethouder Patrick van der Velden heeft laten weten dat er dit jaar een proef gedaan wordt. Er komen twee mobiele toiletwagens met personeel. Eentje op de Gedempte Haven en eentje bij theater de Maagd, op de laad- en losstrook in de Potterstraat in Bergen op Zoom.