Roosendaal

Inbrekers stelen 150 meter krachtstroomkabel uit springkussendorp

Zicht vanaf de stadiontribune op het voetbalveld dat vol staat met grote springkussens in allerlei vormen en kleuren en op de voorgrond zitten gezinnen aan picknicktafels

Foto: Outdoor Springdorp Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Outdoor Springdorp in Roosendaal lag woensdagochtend letterlijk plat. Inbrekers hebben ‘s nachts de krachtstroomkabels gestolen. Krachtstroomkabels zijn extra zware stroomkabels, die nodig zijn om de grote luchtkussens op te pompen. Toch lukte het om het springkussendorp snel weer draaiend te krijgen.

Als Pim Felius, eigenaar van het Outdoor Springdorp in Roosendaal, woensdagochtend de poorten open doet van het Herstaco Stadion, heeft hij eerst nog niets in de gaten. Hij huurt het terrein de komende dagen voor zijn springkussendorp en die staan allemaal keurig op hun plek. “We wilden de kussens aanzetten, maar die deden het niet,” vertelt Felius. “Dan ga je alles nalopen: deze kabel sluit aan op deze kabel en dan komt ie uit op… En dan blijken ineens je kabels weg.”

Ongeveer 150 meter krachtstroomkabels weg

De buit is flink. “Er is zo’n 150 meter aan krachtstroomkabel gestolen,” vult Felius aan. “Ik weet nog niet precies wat dat kost, want het zijn gehuurde kabels. Ik heb er ook nog niet echt naar gekeken, want de eerste prioriteit was: alles omhoog.” Hij heeft meteen contact opgenomen met de verhuurder. Tot zijn opluchting kon die meteen nieuwe krachtstroomkabels brengen.

“Er stonden om tien uur al aardig wat kinderen voor de poort. Maar de BVR Groep heeft heel snel nieuwe kabels geleverd. Dus met dank aan BVR stond om kwart voor elf alles omhoog,” zegt Felius tevreden. Hij heeft het zo druk gehad alles snel in orde te brengen, dat hij nog niet eens tijd heeft gehad om de bewakingsbeelden te bekijken. Maar hij hoopt dat de daders daarop goed te zien zijn.

Kabels zijn loeizwaar, dus het lijkt een meermansklus

Felius gaat er van uit dat er meerdere inbrekers waren. “Die kabels zijn nauwelijks te sjouwen. Die krijg je echt niet in je eentje over zo’n hek heen. Nee, die moeten met meer geweest zijn,” verwacht hij. Het lijkt er op dat ze ergens op een verholen plek over een hek geklommen zijn. “Er is ‘s nachts wel beveiliging in het stadion,” gaat Felius verder. “Maar ze zijn er toch doorgeslipt. Nu moeten we even kijken hoe we het tot zondag veilig kunnen houden. Want we willen morgenochtend niet weer zonder kabels zitten.”

Terwijl hij zelf begint aan al het regel- en papierwerk dat komt kijken bij zo’n diefstal, is het op de springkussens al weer volop feest. “Rond twaalf uur hadden we al zo’n 200 kinderen,” concludeert Felius tevreden. “En als het weer een beetje meezit, blijft het tot en met zondag gezellig hier.”