Ossendrecht

Inbrekersduo wordt op heterdaad betrapt en eindigt na vluchtpoging in de sloot

Sven de Laet

In de Poelsstraat in Ossendrecht zijn woensdag twee mannen opgepakt, nadat ze op heterdaad betrapt werden toen ze inbraken in een schuurtje. Mogelijk zou het duo, een 31- en 32-jarige man uit Dinteloord, ook betrokken zijn bij andere inbraken in de regio.

De bewoners van de Poelsstraat zagen woensdagochtend hoe een van de mannen vanaf het dak van de schuur naar beneden sprong en vervolgens het schuurtje inliep. Toen de bewoner daar zelf ook binnenliep, kreeg hij een klap met een heggenschaar. Daarbij raakte hij lichtgewond. De inbrekers gingen er vervolgens in een auto vandoor.

Op basis van het signalement, zagen agenten de auto even verderop rijden. De bestuurder negeerde het stopteken en probeerde te vluchten. Dat duurde niet lang: de politie achterhaalde niet veel later de auto, die inmiddels – met gestolen kentekenplaten – in een sloot langs de Heerenweg in Ossendrecht lag.

35 andere inbraken

De bestuurder bleek na controle onder invloed te zijn. Ook vond de politie een mes. De auto is in beslag genomen, de verdachten zijn naar het bureau gebracht. Daar wordt nu gekeken of de twee ook iets te maken hebben met eerdere inbraken. In totaal werd er de afgelopen twee maanden bij 35 schuurtjes in werkgebied De Markiezaten ingebroken.