Ossendrecht

Initiatief zonnepark in Ossendrecht aangeboden aan wethouder

Foto ter illustratie © Pixabay

Redactie Redactie

Gemeente Woensdrecht wil de komende jaren zich gaan inzetten om een energie neutrale gemeente te worden. Er moeten zonnepanelen worden neergezet. Niet zomaar een paar zonnepanelen maar een park van tien hectare als het aan de initiatiefnemers ligt. Genoeg stroom voor 4500 huishoudens.

 

Het initiatief van akkerbouwer Louis Melsen en Chris Hopmans  werd woensdagmorgen overhandigd aan wethouder duurzaamheid Jeffrey van Agtmaal. Het zonnepark Brabantse Wal zou op de plek van de appelboomgaard aan de Langeweg in Ossendrecht moeten komen.

Zonnepanelenpark

De huidige appelboomgaard is verouderd en aan vervanging toe om de productiviteit te behouden. Louis Melsen geeft aan dat het voor hem onmogelijk is ook die investering aan te gaan. Daarnaast wil Melsen graag bijdragen aan de duurzame gemeente. Als het zonnepanelenpark er komt dan zou de investering binnen 15 jaar terugverdiend zijn.

De totale kosten liggen volgens wethouder van Agtmaal rond de 9 miljoen euro, maar de zonnepanelen kunnen dan wel 20 tot 25 jaar blijven staan.