Roosendaal

Inofec en hockeyvereniging Pelikaan slaan handen ineen: “Meer dan mouwsponsor”

Maarten Elst Maarten Elst

Inofec prijkt de komende drie seizoenen op de mouw van hockeyvereniging Pelikaan in Roosendaal. Dat staat in het contract dat de sponsor en de club donderdag ondertekende. Niet alleen op financieel vlak, maar ook op maatschappelijk vlak gaan beide partijen elkaar ondersteunen. Met de opvallende boarding langs de lijn wil Inofec ook zichtbaarder worden in het Roosendaalse straatbeeld.

De champagne staat al klaar. Nog even een krabbel onderaan het papier en Inofec en Pelikaan zijn voor 3,5 jaar aan elkaar verbonden. “We gaan het begrip sponsor veel ruimer uitleggen”, vertelt Pelikaan-voorzitter Wim Vromans. “We willen een samenwerking aangaan waarbij we aan de ene kant financiële ondersteuning van Inofec krijgen. Aan de andere kant zorgen wij voor exposure van Inofec binnen Pelikaan. Maar het liefst ook daarbuiten. En we willen daar ook een aantal activiteiten aan binden die we samen met Inofec organiseren. Denk aan de opvallendste speler, trainer of vrijwilliger van de maand. Die zetten we extra in het zonnetje.”

Opvallende kreten

‘Niet het hoofdveld’, ‘terug in je hockey’, ‘wij zijn fan’. Het zijn slechts een paar uitingen die Inofec moet laten inburgeren binnen de Roosendaalse hockeyvereniging. “Die zijn niet te missen, nee”, lacht Bert Bakkeren. “We hebben een nieuwe pay-off gekozen: ‘Opvallend goed’. We zijn als Inofec nog niet opvallend genoeg. Zo gebruiken we opvallende kleuren en opvallende teksten.”

Het contract loopt al sinds 1 januari. In alle luwte zijn de shirts bedrukt en de reclameborden geplaatst. Naast Inofec kan Pelikaan rekenen op loyaliteit van alle andere sponsors. “We zijn heel blij met hen, dat moet gezegd worden. We zijn geen sponsoren kwijtgeraakt, hebben er alleen maar extra bijgekregen. Wat wel lastig is, is dat het horeca-gedeelte al een geruime tijd dicht is. En dat er in dat opzicht substantieel minder inkomsten zijn.”

“Win-win-situatie”

De keuze voor Pelikaan is volgens Bakkeren een makkelijke. “Het is de enige hockeyclub binnen Roosendaal”, duidt hij. “We hebben gekeken naar aantal leden en de achterban. We hebben gezocht naar de mkb’ers en die zitten vooral hier.”

Met onder meer de maandelijkse verkiezing van opvallendste spelers, trainer of vrijwilliger van de maand onderstrepen beide partijen de unieke samenwerking. “Als we dit soort samenwerkingsverbanden op deze manier blijven doen, doe je er allebei je voordeel aan. Een echte win-win-situatie”, aldus Vromans.