Roosendaal

Inspectie geluidsschermen langs A58 bij Roosendaal gaat van start

Kimberley Mies Kimberley Mies

Rijkswaterstaat begint vanaf 25 mei met de inspectie van de geluidsschermen langs de A58 in Roosendaal. Het gaat om de geluidsschermen tussen knooppunt De Stok en Roosendaal-Oost (afrit 23). Eerder dit jaar liet Rijkswaterstaat al de begroeiing langs een aantal geluidsschermen weghalen. Naar verwachting is de inspectie begin volgende maand voltooid. Na afronding van het onderzoek in augustus kunnen de renovatiewerkzaamheden beginnen. Het doel hiervan is om de schermen onderhoudsvrij te maken tot minstens 2045.

Om de geluidsschermen te kunnen inspecteren, haalde Rijkswaterstaat tussen januari en maart hinderlijke begroeiing weg tussen knooppunt De Stok en afrit Roosendaal-Oost. “Tijdens de inspectie worden de geluidschermen visueel gecontroleerd op mogelijke gebreken, zoals verzakkingen van de ondergrond, openingen in of onder de geluidschermen en loszittende of ontbrekende bouten en moeren. Uiterlijk in augustus 2021 wordt het adviesrapport opgeleverd op basis van de resultaten van de inspectie”, laat Rijkswaterstaat weten.

“Tot 2045 veilig, onderhoudsvrij en toekomstbestendig”

Het doel is om de schermen na de renovatiewerkzaamheden veilig, onderhoudsvrij en toekomstbestendig te maken tot minstens 2045. Pas na de inspectie, die begin juni is afgerond, en het onderzoek werkt Rijkswaterstaat de renovatieplannen verder uit en wordt er meer duidelijk over de omvang en uitvoering van de renovatie.

De inspectie zal nauwelijks verkeershinder opleveren, zo laat Rijkswaterstaat weten. De toe- en afritten tussen knooppunt De Stok en afrit Roosendaal-Oost (23) kunnen kortstondig afgesloten worden voor verkeer. Weggebruikers zullen hier naar verwachting nauwelijks tot geen hinder van ondervinden.

Lees ook: Renovatie geluidschermen langs A58 Roosendaal begonnen

In januari 2021 begon Rijkswaterstaat met het weghalen van de begroeiing langs de geluidsschermen in Roosendaal. Bekijk hier de reportage van ZuidWest Update: