Woensdrecht

Integraal Kindcentrum in Woensdrecht bijna klaar voor gebruik

Marieke Boot Marieke Boot

Het is één groot feest in Woensdrecht, want na jarenlange inspanningen is het nieuwe IKC-gebouw aan de Fortuinstraat in Woensdrecht klaar. In het gebouw komt dit jaar ruimte voor basisonderwijs en kinderopvang. Twee scholen voegen zich hier samen.

Pieter Krebbekx, directeur van het Integraal Kindcentrum zegt: “We zijn al jaren bezig om dit concept van de grond te krijgen. Het plan is uiteindelijk uitgewerkt tot een gebouw. Het is bijzonder verrassend om de realisatie te zien van het papieren plan naar een mooi gebouw. Ik ben heel trots als de deuren opengaan in augustus van dit jaar.”

Integraal Kindcentrum staat voor een plek waar kinderen van nul tot en met twaalf jaar komen om te leren, te spelen en te groeien.

Een belangrijke mijlpaal behaald

Bij de sleuteloverdracht zijn alle direct betrokken partijen aanwezig. Directeur van het Integraal Kindcentrum Pieter Krebbekx, Stéphane Cépèro van de Lowys Porquin Stichting, wethouder Lars van der Beek van de gemeente Woensdrecht, het bouwbedrijf Winters bouw & ontwikkeling B.V. en de opdrachtgever van het geheel Stichting Maatschappelijk Vastgoed waren van de partij.

“Na jarenlange inspanningen bereiken we vandaag een belangrijke mijlpaal”, zegt wethouder Lars van der Beek. “Ik wil iedereen die betrokken is geweest bij de nieuwbouw voor LPS Fortuna bedanken voor hun inzet. Ik ben erg blij dat de kinderen uit Woensdrecht en omgeving binnenkort naar kinderopvang en school kunnen in een mooi, eigentijds en energieneutraal gebouw.”

Plek voor 300 schoolgaande kinderen

Maar liefst 300 kinderen mogen op deze plek lessen gaan volgen. Daarnaast is er ruimte voor een aantal peutergroepen. De samenstelling daarvan kan wisselen. Stéphane Cépèro, voorzitter van het College van Bestuur van Lowys Porquinstichting (LPS): “Het gebouw gaat ruimte bieden aan kinderen van nul tot en met twaalf jaar voor zowel onderwijs als kinderopvang.” De huidige scholen Fortuna Woensdrecht en Hoogerheide voegen zich samen in het nieuwe gebouw. “Het gebouw is naar de wensen van het team ontworpen door de architect. De klaslokalen zijn gelegen aan verschillende speel- en leerpleinen, met ieder een geheel eigen uitstraling. De kinderen kunnen daar spelen, ontdekken en samenwerken.”

Verhuizen en opening na schoolvakantie

Directeur Pieter Krebbekx vervolgt: “De kale ruimtes gaan de komende weken ingericht worden. In de zomervakantie komt het meubilair en gaan we de spullen verhuizen. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.” Op 19 augustus, de eerste schooldag, zal de officiële opening zijn. “Natuurlijk mét de schoolgaande kinderen.”

Het gebouw is opgedeeld in verschillende zones. Er is een gedeelte voor de dagopvang van nul tot en met vier jaar, een onderwijsgedeelte en een ruimte voor gezamenlijke activiteiten voor de peuters en de naschoolse opvang. Ook zit in het gebouw een speelzaal, atelier en gymzaal.

Aanpassingen rondom het gebouw

De komende tijd zorgt het bouwbedrijf nog voor de aanleg van het schoolplein en het aangrenzende parkeerterrein. De werkzaamheden om aan de Fortuinstraat een zo veilig mogelijke verkeerssituatie te realiseren zijn gestart. Ter hoogte van het schoolgebouw wordt de straat opnieuw ingericht en wordt aan beide zijden van de straat een Kiss & Ride-zone aangelegd.

Lees ook: Nieuwbouw Fortuna in Woensdrecht bereikt hoogste punt Lees ook: Lang gewerkt aan voorbereiding nieuwbouw LPS Fortuna, maar nu is het zover