Roosendaal

Interesse om pleegouder te worden? SDW organiseert een informatieavond

Sven de Laet Sven de Laet

De Roosendaalse zorginstelling SDW organiseert op dinsdag 14 september een online informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben om pleegouder te worden. Zo hoopt de organisatie ook in de toekomst kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, op een fijne plek onder te brengen.

“Op dit moment staan er kinderen op de wachtlijst voor pleegzorg”, vertelt een woordvoerster. “Wij willen voor hen een goede match maken met pleegouders, die bij hen passen. Dan is het dus fijn als je behoorlijk wat keuze hebt. Met zo’n informatieavond hopen we mensen in ieder geval op een laagdrempelige manier een beeld te geven van wat het pleegouderschap inhoudt.”

Want er bestaan nog weleens misvattingen. “Soms denken mensen dat je per se 24/7 pleegouder bent. Maar je hebt verschillende types. Dat kan inderdaad permanent, maar anderen zijn het maar een weekendje per maand. Je kunt zelf aangeven wat het beste bij jou past.”

En ook voor mensen die denken eerst een volledige cursus te moeten doorlopen heeft SDW goed nieuws. “Je hebt geen diploma of certificaat nodig. Natuurlijk is er een screeningsfase, waarin we samen kijken of het pleegouderschap goed bij jou past. Maar uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je een kind een warme en veilige omgeving kunt bieden.”

Wie meer wil weten over het pleegouderschap, kan zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via [email protected].