Ossendrecht

Interviewavond met Belgische schrijver Chris De Stoop

Foto: © Lenny Oosterwijk

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Belgische schrijver Chis De Stoop is volgende maand te gast in Ossendrecht tijdens een interviewavond van Boekhandel Quist. De Stoop komt praten over zijn nieuwste boek ‘Wanneer het water breekt’. Hij wordt geïnterviewd door Klaas Vos.

‘Wanneer het water breekt’ gaat over het waargebeurde verhaal van de Vietnamese visser Hung. Hung was één van de bootvluchtelingen die Vietnam probeerden te ontvluchten. De Stoop spoorde tientallen reisgenoten van Hung op om te ontdekken hoe het nu met hen gaat.

Onderzoekscommissie

Chris De Stoop maakte in 1992 al meteen grote indruk met zijn eerste boek ‘Ze zijn zo lief meneer’. Hij beschreef daarin de internationale handel in vrouwen. Het boek was in België zelfs de aanleiding voor de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie.

7 Maart

Ook zijn boeken over de plaatsen waar hij opgroeide en woonde waren bestsellers: ‘Dit is mijn hof’ over de Hedwigepolder en ‘De Bres’ over Doel. De interviewavond met Chris De Stoop is op donderdag 7 maart in de protestante kerk, Dorpsstraat 10 in Ossendrecht. De entreeprijs is 7,50 euro en de avond begint om 20.00 uur.