Woensdrecht

Investering van 4.480 euro zorgt voor zoemende bijtjes in Woensdrecht

Foto: Dmitry Grigoriev | Unsplash

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

De gemeente Woensdrecht investeert de komende twee jaar in biodiversiteit. Het College van Burgemeester en Wethouders stelt namelijk 4.480 euro beschikbaar om samen met het Bijenlandschap West-Brabant het leefgebied voor bijen te verbeteren.

De gemeente en Bijenlandschap West-Brabant werken hier sinds 2017 aan. “Het voortzetten van het aaneengesloten netwerk van leefgebieden voor bijen en andere bestuivers in West-Brabant is noodzakelijk en wenselijk,” aldus wethouder Jeffrey van Agtmaal. De doelstellingen van het bijenlandschap staan daarom als actiepunt in het groenbeleidsplan 2021-2025.

De gemeente Woensdrecht kijkt in dit beleidsplan naar de aanleg, verbetering en verbinding van leefgebieden voor bijen. Dit gebeurt onder andere met ecologisch berm- en gazonbeheer en het biodiversiteitsproject in Ossendrecht.

Actief stimuleren

Ook plant de gemeente in 2022 en 2023 diverse nectarhoudende planten en bomen in plantsoenen. Inwoners worden actief gestimuleerd om dit in hun eigen tuin eveneens te doen. Grondbezitters in het buitengebied worden daarnaast via de Stimuleringsregeling Landschap aangespoord om zich in te zetten voor de bij. Uiteindelijk moet dit bijdragen aan een insect- en bijvriendelijke gemeente.

Lees ook: Corina bestrijdt al tien jaar wespen in West-Brabant: ‘Zo gek nog nooit meegemaakt’