Zundert

Inwoner Zundert aan­gehouden na bedreiging handhavers

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Een 37-jarige inwoner van Zundert is vrijdag aangehouden in zijn woonplaats. De arrestatie vond plaats rond 18.00 uur op het Frans Baantje. Hij had kort daarvoor twee handhavers bedreigd in de gemeente Oisterwijk.

De verdachte kreeg een parkeerbon van twee handhavers in Oisterwijk, aan het Fabriekspad, in de buurt van een supermarkt. Dat beviel hem niet en dus dreigde hij de keel door te snijden van de twee ambtenaren. Daarvoor zei hij ook al hen in elkaar te gaan slaan.

Mes

De agressieveling liep na de bedreigingen naar zijn auto en pakte volgens een getuige werkelijk een mes vast. Van fysiek geweld kwam het echter niet. Hij stapte in en reed met hoge snelheid weg. In Zundert werd hij aangehouden door de politie.

Reactie burgemeester Oisterwijk

De Oisterwijkse burgemeester Hans Janssen heeft gereageerd op het gedrag van de man. Hij laat weten: “We tolereren geen geweld tegen onze handhavers. Daar treden we daadkrachtig tegen op. Zij moeten veilig hun werk kunnen uitoefenen. Dankzij de voortvarende aanpak van de politie is de verdachte snel aangehouden”.