Geen regio geselecteerd

Inwoners Bergen op Zoom kunnen tekenen voor referendumverzoek

De PvdA wil een referendum houden over de toekomst van zwembad De Schelp

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die het referendumverzoek van de PvdA willen steunen over de toekomst van zwembad De Schelp, kunnen vanaf nu hun handtekening zetten bij het Stadskantoor. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom woensdagmiddag bekend gemaakt.

Fractieleden Joey van Aken en Adam Ahajaj maakten vorige week al bekend een referendum te willen houden, maar er was teveel onduidelijk over het proces. Die problemen zijn nu opgelost. Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die kiesgerechtigd zijn kunnen van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur het ondersteuningsformulier tekenen. Dat kan tot en met donderdag 28 juni.

Handtekeningen

Om het verzoek voor een referendum op de agenda te krijgen van de gemeenteraad zijn er 200 handtekeningen nodig. Als dat lukt, wordt het verzoek op donderdag 5 juli in de raad besproken. Als de overige partijen het verzoek van de PvdA steunen, zijn er nog eens 3000 handtekeningen nodig. Overigens wordt in diezelfde raadsvergadering het collegevoorstel over zwembad De Schelp besproken.

Hoge kosten

Coalitiepartijen GBWP en VVD zien niets in het plan van de PvdA om de inwoners van Bergen op Zoom te raadplegen. Zij vinden de kosten die de gemeente moet betalen te hoog. Het houden van een referendum zou minimaal 80.000 euro kosten. PvdA-leider Joey van Aken weerlegt dit en zegt dat de kosten niet in verhouding  staan tot andere uitgaven van de gemeente. De renovatie van zwembad De Schelp gaat miljoenen kosten en dat is volgens Van Aken juist een goede reden om de inwoners te raadplegen.