Roosendaal

Is de turborotonde aan de Freijterslaan veilig?

Turborotonde-Freijterslaan-Roosendaal

De turborotonde aan de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal (foto: © Google Maps)

Paul Joachems Paul Joachems

Burger Belangen Roosendaal is benieuwd naar de verkeersveiligheid van de turborotonde aan de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. De directe aanleiding van de vragen van raadslid Selda Bozkurt is een aanrijding van een fietsster afgelopen vrijdagochtend. Zij raakte gewond en moest met een ambulance naar het ziekenhuis.

Bozkurt stelt dat in november 2019 de fractie van Burger Belangen Roosendaal vragen heeft gesteld over de verkeersveiligheid op de toen pas gerenoveerde turborotonde aan de Burgemeester Freijterslaan. Ook dit was naar aanleiding van een aanrijding waarbij een fietsster gewond raakte. De raad gaf toen als antwoord dat het nog te vroeg was om de situatie te heroverwegen omdat de rotonde toen nog maar kort geopend was na de aanpassingen voor het verkeer.

Het raadslid wil nu weten of door de aanpassingen aan de turborotonde de verkeersveiligheid is vergroot. Haar partij is van mening dat een halve rotonde met fietsers die van twee kanten komen, niet volstaat qua verkeersveiligheid op zo’n druk punt. “Ziet u mogelijkheden om de turborotonde alsnog rond te maken en/of ziet u andere mogelijkheden om de verkeersveiligheid op de turborotonde te vergroten?”, zo besluit ze haar vraag.

Lees ook: Fietsster gewond na ongeluk op turborotonde in Roosendaal Lees ook: Fietsster gewond op pas opgeknapte turborotonde in Roosendaal