Wouw

Is er wel genoeg parkeergelegenheid bij het Kasteel van Wouw?

Het Kasteel van Wouw in 2022.

Kitty Joachems Kitty Joachems

De werkzaamheden zijn nog niet afgerond. En toch is het al drukker dan ooit rondom het Kasteel van Wouw. Daardoor zijn de verwachtingen voor de toekomst hoog gespannen. Mogelijk trekt het kasteel in de toekomst veel publiek uit verre omstreken. Maar is er dan wel genoeg parkeerruimte voor alle auto’s en fietsen?

“Door de vele vrijwilligers en met hulp van diverse subsidies wordt in Wouw iets unieks gerealiseerd.” Dat schrijven Eric de Regt en Toon Jochems van VLP Roosendaal aan het college van burgemeester en wethouders. Er is nu al grote belangstelling voor de rondleidingen die Stichting Kasteel van Wouw zelf verzorgt. Dat belooft wat voor de bezoekersaantallen als alles opgeleverd en opengesteld is.

Extra parkeervakken in de Waterstraat

Volgens de raadsleden dient de behoefte aan extra parkeergelegenheid zich nu al aan. “Parkeren in de naastgelegen wijk lijkt ons geen optie. En vanuit het parkeerterrein aan het Torenplein is het te ver lopen, vooral voor mensen met een lichamelijke beperking,” schrijven De Regt en Jochems. Vanuit de Stichting horen de VLP-raadsleden dat extra parkeervakken aan de Waterstraat zeer gewenst zijn. Aan de Waterstraat, ter hoogte van de toegangsweg naar het kasteel via de Casteelse Dreef zouden mogelijkheden zijn.

Vraag werd al eerder gesteld

De vraag naar parkeermogelijkheden voor auto’s en fietsen bij het Kasteel van Wouw is niet nieuw. In november 2020 bracht De Regt dit onderwerp ook al eens ter sprake tijdens een commissievergadering. “Onze fractie vroeg toen al om hier rekening mee te houden. Tot op heden is dit niet gebeurd.”

 

Lees ook: Grachten Kasteel van Wouw nog dit jaar in ere hersteld Lees ook: Kasteel van Wouw opnieuw de dupe van diefstal