Roosendaal

Jac Wezenbeek tóch lijsttrekker van 50PLUS in Roosendaal

Raadslid Jac Wezenbeek bij de akker aan de Vroenhoutseweg

Kitty Joachems

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 mengt 50PLUS zich in de strijd om de zetels. De partij hoopt met drie of vier zetels in de raad te komen. Dat vertelde Gerrit Vruwink woensdagavond in het politieke programma Het Fractiehuis op ZuidWest FM. Hij zei ook dat er tóch voor gekozen is om Jac Wezenbeek als lijsttrekker naar voren te schuiven. Aanvankelijk zou Vruwink zelf die rol voor zijn rekening nemen.

“Als je initiatiefnemer bent om de lokale afdeling van 50PLUS op te richten dan ben je automatisch lijsttrekker”, vertelt Vruwink. “In eerste instantie hebben we dat ook overgenomen. Maar gaandeweg leek het ons toch verstandiger om Wezenbeek enthousiast te maken voor het lijsttrekkerschap.” Officieel moet de rolverdeling nog bevestigd worden tijdens de Algemene Ledenvergadering van aankomende zaterdag. Maar volgens Vruwink is dat een formaliteit.

“We staan landelijk bekend als een beetje een ruziepartij”, zegt Vruwink in de uitzending, “maar het is een leuke partij. En het is belangrijk om op te komen voor de mensen van 50 jaar en ouder.” Inmiddels is de Roosendaalse afdeling van 50PLUS druk bezig met het samenstellen van de kandidatenlijst. De eerste drie plaatsen worden bezet door Wezenbeek, Vruwink en Krijn Kraak. De laatste twee zijn nu actief als burgerraadslid van lijst Wezenbeek.

Beluister hier het hele interview met Gerrit Vruwink.