Bergen op Zoom

Jan Koopman en Peter Apers erelid Bergse Stadsreuzen

Jan Koopman en Peter Apers zijn benoemd tot erelid (foto: Lex Doggen)

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Vereniging De Bergse Stadsreuzen heeft donderdag tijdens de algemene ledenvergadering twee leden in het zonnetje gezet. Zowel Jan Koopman als Peter Apers zijn benoemd tot erelid.

Jan Koopman is de man van het eerste uur. Hij geldt als een van de architecten van een volkscultuur in Bergen op Zoom die al meer dan 30 jaar actief is. Zo heeft hij meegewerkt aan het bouwen van de reuzen en heeft daarbij ook een bestuursfunctie vervult bij het oprichten van de vereniging. Jan was lang verantwoordelijk voor de kleding en uitstraling. Het reuzenbloed zit in de familie want een derde generatie Koopman is lid van de club.

Reuzenwereld

Naast Jan is ook Peter Apers benoemd tot ere-lid. Hij is lid sinds 1992 en gaat sindsdien trouw mee tijdens de vele reizen van de stadsreuzen. Hij was oud-voorzitter en heeft contacten over de gehele reuzenwereld. Zijn kennis wat betreft de reuzen groepen is fenomenaal. Naast het organiseren van de reuzenstoeten in Bergen op Zoom is Peter ook zeer actief met het filmen van de stoeten die worden gemaakt.

Programma

Dit jaar staan er voor de reuzen weer genoeg uitjes op het programma. Zo gaan de ambassadeurs van Bergen op Zoom een bezoek brengen aan Venlo (12 mei), Maastricht (2 juni) en Deurne (7 sept). Ook zijn ze te zien tijdens de Jeugdmonumentendag in Bergen op Zoom.

Meer informatie over de Bergse Stadsreuzen lees je op www.bergsestadsreuzen.nl.