Roosendaal

Janine Verster krijgt Roosenspeld als dank voor inzet cultureel erfgoed Roosendaal

Janine Verster kreeg dinsdagmiddag de Roosenspeld uitgereikt.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Janine Verster heeft dinsdagmiddag een Roosenspeld gekregen van locoburgemeester Arwen van Gestel. Ze kreeg de Roosenspeld tijdens haar afscheidsreceptie van het Culturele Erfgoed in ‘Over de Tong’, het restaurant bij theater de Kring.

Verster krijgt de Roosenspeld als erkenning voor haar jarenlange inzet voor het culturele erfgoed van Roosendaal. Mensen die een Roosenspeld krijgen, leveren volgens het college van burgemeester en wethouders namelijk een belangrijke bijdrage aan de Roosendaalse samenleving, zo ook Janine Verster dus.

Roosendaalse geschiedenis

Verster heeft een belangrijke rol gespeeld als het gaat om het bewaren van de Roosendaalse geschiedenis. Dat deed ze onder andere als conservator en als hoofd presentatie en tentoonstellingen van Erfgoedcentrum Tongerlohuys. Ook heeft Verster meerdere wetenschappelijke publicaties gemaakt over Roosendaal. Ook is ze actief in de begeleiding van vrijwilligers in Roosendaal die actief bezig zijn met de Roosendaalse geschiedenis. En Verster vertegenwoordigt Roosendaal in veel erfgoednetwerken, zowel in werktijd als haar vrije tijd.

De afgelopen jaren heeft Verster meerdere tegenslagen overwonnen. Zo zou het museum Tongerlohuys moeten sluiten, maar dit liet zij niet gebeuren. In 2016 was ze voorloper om het museum bestuurlijk onder te brengen bij het Cultuurcluster in Roosendaal. Daar is ze sindsdien ook managementlid. “Zonder haar passie en betrokkenheid was er geen museum meer geweest”, aldus de gemeente.

Lees ook: Roosenspeld voor Arjan den Ouden en Linda Becx