Bergen op Zoom

Jeff Pietjouw haalt streefbedrag in rap tempo binnen: “Echt bizar gewoon”

Maarten Elst Maarten Elst

Begin vorige week leek het streefbedrag van destijds 40.000 euro nog een utopie voor Bergenaar Jeff Pietjouw. Een meevaller vanuit de zorgverzekeraar volgde. Doordat het de revalidatiekosten werden vergoed, hoefde Pietjouw ‘slechts’ 25.000 euro op te halen. In amper twee weken tijd liep de teller razendsnel op en heeft de Bergenaar het streefbedrag binnen. In plaats van eind volgend jaar, lijkt Pietjouw nu dit najaar al onder het mes te kunnen.

En toen passeerde de teller plots de 25.000 euro. “Echt bizar gewoon, niet normaal man”, vertelt Jeff Pietjouw. In 2015 ontdekt de Bergenaar een bobbel op zijn enkel. Waar zijn arts in eerste instantie aan een ganglion denkt, is het aanvankelijk een goedaardige tumor. Als Pietjouw last blijft houden en wordt doorverwezen naar specialisten in Leiden blijkt het toch om een kwaadaardige tumor te gaan.

Financiële meevaller

Pietjouw ondergaat een amputatie, maar is nog niet volledig pijnvrij. Middels een operatie voor osseointegratie-klik-prothese bij AOFE-Clinics hoopt Pietjouw de laatste kans om pijnvrij door het leven te gaan met beide handen aan te grijpen. Voor deze stap is aanvankelijk een geldsom van 40.000 euro nodig, waardoor vrienden en familie een crowdfundactie opzetten.

Vrijwel direct schiet het bedrag als een paddenstoel uit de grond. De eerste 10.000 euro zijn binnen een mum van tijd binnengehaald op de geldinzamelingsactiesite. Op weg naar de 20.000 euro krijgt Pietjouw een verlossend telefoontje van zijn zorgverzekeraar. Niet langer hoeft de Bergenaar zelf de revalidatiekosten op te hoesten waardoor het streefbedrag van 40.000 euro omlaag kan naar 25.000 euro.

In november onder het mes

Nog geen week na het verlossende telefoontje passeert de teller de 25.000 euro. De crowdfundactie staat dan elf dagen online. “Ik kan het nog altijd maar moeilijk beseffen”, vertelt Pietjouw. “Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor alle donaties. Dit is echt geweldig.”

De crowdfundactie wordt inmiddels stopgezet. Met de laatste donatie eindigt de teller op 25.061 euro. “Meer heb ik niet nodig voor de operatie, dus het zou onnodig zijn om de crowdfunding nog langer online te laten”, vervolgt de Bergenaar. “Inmiddels heb ik aanstaande maandag al een gesprek met de arts gepland. In november word ik hoogstwaarschijnlijk geopereerd. Hopelijk heb ik snel een pijnvrijer leven.”

Lees ook: Crowdfunding moet Bergenaar Jeff aan pijnvrij leven helpen