Bergen op Zoom

Jeroen Jonkers krijgt Gouden Duim voor trainen G-team SPADO

Jeroen Jonkers (met beeldje in zijn hand) en gedeputeerde Henri Swinkels temidden van de SPADO-sporters

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het was een verrassende zaterdag voor Jeroen Jonkers. De trainer van het G-team van atletiekvereniging SPADO in Bergen op Zoom kreeg een Gouden Duim uitgereikt.

De provincie reikt elke maand een Gouden Duim uit aan Brabanders die zich belangeloos inzetten voor anderen. Gedeputeerde Henri Swinkels kwam het beeldje zelf uitreiken.

Uniek

Jeroen Jonkers zet zich al meer dan 20 jaar in voor atletiekvereniging SPADO in Bergen op Zoom, voor ‘zijn’ G-team en voor gehandicaptensport. “Dat is uniek,” zegt Henri Swinkels, “En dat doe jij niet een beetje, maar met hart en ziel én met veel creativiteit. Daarom verdien jij deze  ‘like’ van de provincie, als blijk van waardering voor jouw bijzondere inzet.”

Goud waard

De Gouden Duim kon op enthousiaste reacties rekenen van het team. “Jaaaa!!! Jeroentje!!!! Yessss!!” En ook Jonkers zelf was blij verrast. “Eigenlijk ben ik er helemaal niet mee bezig, ik ben gewoon bezig met leuke dingen doen: lekker sporten voor iedereen! Iedereen heeft zo z’n problematiek, sommige mensen hebben ‘toevallig’ een beperking, zo zie ik dat. Ik vind het mooi om te zien dat deze sporters zo goed integreren binnen de vereniging. Als iemand er een keertje niet is, dat diegene dan gemist wordt. Daarin zit voor mij de winst. Dát is goud waard binnen een club.”

Meer sportclubs nodig

Jonkers zou het mooi vinden als er in Brabant meer sportclubs komen voor mensen met een beperking.  Ze moeten nu vaak nog ver reizen.  “Maar daarvoor zijn vrijwilligers nodig, commitment binnen zo’n club,” zegt Jonkers. “Elke persoon die we bij het sporten kunnen betrekken, heeft meerwaarde.”