Roosendaal

JOGG Roosendaal wordt in maand tijd gezonder, met 10.000 stappen per dag

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Meike van Wezel en Lotte Andrieu van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Roosendaal lopen een symbolische afstand van Roosendaal naar Parijs. Dat is het doel dat zij voor ogen hebben tijdens 30dagengezonder. Het initiatief van de GGD daagt mensen uit om in een maand tijd een gezonde gewoonte aan te leren. “Je hoeft niet gelijk je hele levensstijl om te gooien.”

Door tienduizend stappen per dag te zetten, maken Meike en Lotte hun challenge zo concreet mogelijk. “Het moet ook haalbaar zijn, maar je moet het wel plannen en er moeite voor doen,” aldus Meike.

Hele dag op kantoor

Ze merkt dat ze soms niet verder komt dan vierduizend stappen per dag, doordat ze de hele dag op kantoor bij het Atik-stadion zit. “En dat terwijl wij gezondheid uitstralen.” Haar collega Lotte is het daarmee eens: “Wij moeten het goede voorbeeld laten zien.”

Daarom drinken de dames sinds het begin van deze maand iedere maandagochtend een groene smoothie. Ook motiveren ze elkaar om te gaan wandelen tijdens de lunch. Zo nu en dan voeren ze een wandelend overleg. “Onze collega’s hebben we helaas nog niet kunnen mobiliseren,” biecht Meike op.

Kleine aanpassingen

Lotte vond het in het begin ook lastig, waardoor ze één dag heeft gemist. Nu, halverwege de challenge, heeft ze haar draai compleet gevonden. “Ik wandel nu naar het werk en de sportschool. Het zijn kleine aanpassingen, die goed vol te houden zijn.”

Het doel van de dames is om deze gewoonte voort te blijven zetten. Aan anderen die ook langer dan dertig dagen een gezonde gewoonte willen vasthouden, heeft Meike nog een laatste tip: “Maak het jezelf makkelijk. Je hoeft niet gelijk je hele levensstijl om te gooien. Als je in kleine stapjes start, is dat al prima!”