Bergen op Zoom

Jongens (16, 17) betrapt bij inbraak in wijkgebouw De Keet

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Drie jongens hebben donderdagavond ingebroken in het onlangs gesloten wijkgebouw De Keet, bij de Amaliaspeeltuin aan de Paulus Buyslaan in Bergen op Zoom. Het is de tweede keer in korte tijd dat er is ingebroken. De insluipers kwamen binnen door een ingang te vernielen. Het is nog niet duidelijk of de jongens iets hebben gestolen, of dat ze alleen hebben ingebroken.

De politie heeft donderdagavond drie jongens betrapt in het gebouw, dat enkele weken geleden is gesloten. Ze hadden een ingang vernield en konden zo inbreken in het gebouw. Agenten kwamen rond 18.30 uur aan bij De Keet en zagen één van de jongens wegvluchten. De andere twee jongens zijn ter plekke gearresteerd voor inbraak.

De verdachten zijn een jongen van 17 uit Bergen op Zoom en een jongen van 16 uit Moerstraten. De ontsnapte jongen is donderdagavond niet meer gevonden. Maar de politie weet wie hij is, dus hij kan zich vrijwillig komen melden. Anders wordt hij binnenkort door agenten opgehaald. De officier van justitie heeft al toestemming gegeven hem te arresteren.

De eigenaar doet aangifte van inbraak. De politie weet nog niet of de jongens ook iets hebben gestolen uit De Keet. Anders blijft het bij inbraak en vernieling.