Bergen op Zoom

Julia is klaar om het nieuwe K3’tje te worden: ‘Rust? Ga toch weg’

Zaterdagavond wordt duidelijk of Julia het nieuwe K3'tje wordt (Foto: Sven de Laet).

Sven de Laet Sven de Laet

Krijgt Klaasje Meijer een opvolgster uit Bergen op Zoom in K3? Zaterdagavond verdedigt Julia Boschman de eer van onze regio in de live finaleshow. En daar is ze meer dan klaar voor. “Ik sta nu op standje genieten.”

Dat meedoen aan K2 zoekt K3 geen flauwekul is, weet Julia inmiddels maar al te goed. “We zitten nu al zo’n anderhalve maand in een hotel in België. Af en toe kan ik even snel naar huis, maar het is vooral hard werken en lange dagen maken.” Niet gek ook, want het schema is moordend. “Na de opnames hebben we een dagje vrij. Daarna is het gelijk weer knallen richting de volgende show.”

Toch is dit precies het leven waar Julia van droomt. “Of ik blij ben als het na zaterdag wat rustiger wordt? Ga weg met je rust”, lacht ze. Logisch ook: verovert de blondine het felbegeerde plekje naast Hanne en Marthe, dan dendert de achtbaan ook de komende tijd op volle snelheid door.

Normaal verdwijnen de zenuwen zodra ik op moet, nu ging het andersom.

“Als ik de afgelopen tijd ergens achter ben gekomen, dan is het dat ik hier gelukkig van word. Ik ben gemaakt voor het podium.” Niet dat de afgelopen maanden zonder zorgen waren. “Zeker in het begin zat de spanning er vol op. Bijvoorbeeld tijdens mijn auditie. Normaal verdwijnen de zenuwen zodra ik op moet, nu ging het andersom.”

Het kantelpunt kwam tijdens de eerst studioshow. “Daar lag ik er bijna uit en moest ik gered worden met een golden ticket. De week erop dacht ik: als ik nu weer in de gevarenzone kom, redden ze me niet opnieuw. Het kan zomaar voorbij zijn, dus ik kan er nu maar beter van genieten.”

Ik ben vocaal niet de sterkste, maar heb wel veel podiumervaring.

Opvallend genoeg ging het vanaf dat moment ook qua scores steeds beter. In de halve finale eindigde ze zelfs op stoel 1, wat betekent dat ze als topfavoriet de finale in gaat. “Maar over mijn kansen durf ik oprecht niks te zeggen. Ik weet dat ik vocaal niet de sterkste ben, maar heb weer wel veel podiumervaring. Zo hebben we allemaal onze sterke en zwakkere punten.”

Dat is niet alleen bescheidenheid, trouwens. “Zaterdag kan het publiek pas voor het eerst stemmen. We hebben geen flauw idee hoe de verhoudingen bij de kijker liggen, dus dat wordt heel spannend.”

Ik ga eerst een maand huilend in mijn bed liggen.

En mocht de keuze nou toch op een van de drie andere finalisten vallen? “Dan ga ik eerst een maand huilend in mijn bed liggen, denk ik. Daarna zal ik mezelf weer bij elkaar moeten rapen. Dan ga ik misschien iets in de musicalwereld doen.”

Toch wil Julia voorlopig nog niet te veel denken aan de momenten ná het slotstuk van K2 zoekt K3. “Aan de uitslag veranderen we waarschijnlijk niet veel meer, dus de adrenaline is eraf. Ik sta nu op standje genieten.”

Wie benieuwd is of Julia het nieuwe K3’tje wordt, kan zaterdagavond vanaf 19.55 uur kijken naar SBS6. Rond half elf wordt bekend wie de winnares is.