Bergen op Zoom

Kaartverkoop Les Misèrables 12 maart van start

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Stichting De Vierschaar uit Bergen op Zoom start zaterdag 12 maart met de kaartverkoop van hun nieuwe openluchtproductie Les Misèrables. Er zullen een kleine vijfduizend kaarten beschikaar zijn.

‘’Les Misèrables van De Vierschaar is een rauwe en harde toneelbewerking van het gelijknamige boek uit 1862 van de Franse schrijver Victor’’, vertelt woordvoerder Henk Boot. Anders dan de gewone musical, is de versie van De Vierschaar zonder zang, maar wel met muziek en de nodige humor.

Arthur van Broekhoven regisseert de cast van zeventig spelers. Een van de drie hoofdrolspelers is Erwin Eggermont, die tevens de instructeur voor de gevechtsscènes is. Eggermont speelt de rol van ex-bajesklant Valjean, beschermengel van het weesmeisje Cosette (Myrthe Langerak). Politie-inspecteur Javert (Tom van den Bergh) achtervolgt Valjean en Cosette in het roerige Parijs van de negentiende eeuw.

Kaartverkoop

Op vrijdag 9 september vindt de première plaats. In totaal zijn er elf voorstellingen, allen op het Ravelijn in Bergen op Zoom. De laatste show is zondag 25 september. Per voorstelling kunnen 450 mensen terecht. Ook voor bezoekers in rolstoelen zijn plaatsen beschikbaar. Kaarten kunnen vanaf 12 maart gekocht worden via de website van De Vierschaar.