Roosendaal

Kaartverkoop voor zomerprogramma De Kring in Openluchttheater Vrouwenhof

De stenen tribunes van Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Theater De Kring in Roosendaal begint op dinsdag 18 mei met de kaartverkoop voor het bijzondere zomerprogramma. Van juni tot en met september zijn er 30 voorstellingen, maar niet in De Kring zelf. De voorstellingen verhuizen naar Openluchttheater Vrouwenhof. Daar kunnen 150 bezoekers op anderhalve meter afstand van elkaar genieten van de optredens.

Er komen grote namen uit de Nederlandse cultuurwereld naar Roosendaal deze zomer. En binnenkort kun je je kaartjes reserveren. Ellen ten Damme, Peter Pannekoek, FOURCE, Steven Brunswijk, Veldhuis & Kemper, 3J’S en Martijn Fischer verschijnen allemaal op het Roosendaals toneel. Maar er zijn ook optredens van lokale gezelschappen, zoals Roosendaals Toneel en Jazz750.

Theater in de buitenlucht

Theater De Kring kan deze voorstellingen niet door laten gaan in eigen huis. Daar zitten de coronamaatregelen nog voor in de weg. Maar in de buitenlucht kan er natuurlijk veel meer. Daarom heeft De Kring de samenwerking gezocht met het historische Openluchttheater Vrouwenhof. Daar mogen meer mensen tegelijk bij elkaar zijn, omdat er prima anderhalve meter ruimte gehouden kan worden.

Het openluchttheater moet nog wel flink aangepast worden. Want dat het publiek de pech kan hebben nat te regenen, dat hoort er nou eenmaal bij. Maar de kostbare apparatuur van muzikanten en theatergezelschappen moet natuurlijk wel veilig en droog staan. Dus er komt in elk geval een overkapping over het podium.

Volledige programma al online

De kaartverkoop voor de voorstellingen begint op dinsdag 18 mei om 9.00 uur. Je kunt het complete programma voor de zomer bekijken op de website van De Kring. Daar kun je vanaf dinsdag ook je kaarten bestellen.

Lees ook: Theater onder de sterren in Roosendaal: ‘Artiesten staan te popelen’