Putte

Kabouters keren terug in Moretusbos bij Putte, vijf huizen verspreid over bos

Maarten Elst Maarten Elst

Ze zijn een tijdje weggeweest, maar nu zijn de kabouterhuisjes van Kelly Wanrooy weer terug in het Moretusbos in Putte. De huisjes stonden eerst op grondgebied van Staatsbosbeheer, maar zijn nu verplaatst naar een stuk gemeentebos waar ze wel mogen staan.

“Ze zijn even weggeweest, maar dankzij de gemeente Woensdrecht weten de kabouters nu waar ze wel mogen wonen”, vertelt Kelly Wanrooy, maakster van de kabouterhuisjes. De huisjes staan nu aan de kant van het bos met het hertenkamp en de eendenvijver.

Dit is gewoon een heel leuk initiatief vanuit Kelly.

“De huisjes stonden voorheen op grondgebied van Staatsbosbeheer”, legt wethouder Jeffrey van Agtmaal uit. “Staatsbosbeheer wilde ze liever niet hebben aan hun kant van het bos, dus heeft de gemeente besloten ze naar de andere kant van het bos te verhuizen. Dit is gewoon een heel leuk initiatief vanuit Kelly. Zeker voor kleine kinderen en hun families.”

“Ik heb tot nu toe vier huisjes ontdekt in het bos”, vervolgt Wanrooy. Zij heeft routes door het bos bedacht die kinderen kunnen lopen om de huisjes zelf te ontdekken. “De routes kun je vinden op de Facebookpagina van Kabouterdeurtjes Moretusbos. Je kunt de verschillende routes uitprinten en aan de hand daarvan de huisjes vinden.”