Heimolen

Kamperen weer bijna als vanouds

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Ondernemers met een camping of vakantiepark hebben een onrustig jaar achter de rug. Zo moesten campings geheel of gedeeltelijk dicht en werden er vouchers uitgegeven. Dit seizoen lijkt het allemaal op zijn pootjes terecht gekomen, blijkt uit een bezoek aan Camping Uit & Thuis aan de rand van Bergen op Zoom.

Tijdens de vorige lockdown moesten de campings in Nederland noodgedwongen geheel of gedeeltelijk dicht. “Het sanitair moest vorig voorjaar dicht blijven. De jaargasten met eigen sanitair konden toen wel komen. Dit jaar hebben we het geluk dat het sanitair wel open mag en de toeristisch gasten dus ook kunnen komen”, zegt campingbaas Stefan Kipping.

De buitenlandse gasten kunnen nog niet naar de camping in Heimolen (nabij Bergen op Zoom). Maar dat wordt volgens Kipping gecompenseerd door Nederlanders die niet naar het buitenland op vakantie kunnen. “We zitten met onze inentingen tegen corona die we dit jaar moeten halen. Je wil natuurlijk niet vanuit Zuid-Frankrijk terug naar Nederland voor je vaccinatie”, zegt een caravanstel uit Dordrecht.

Het gaat er op de camping gemoedelijk aan toe, hoewel er wel de nodige maatregelen zijn genomen. Zo mogen er bijvoorbeeld maar vier mensen tegelijk in het sanitair gebouw. Het eetcafé is nog dicht en de cafetaria is alleen voor afhalen.

Ook het zwembad is nog niet geopend. “We hopen dat het eind van de maand weer open mag voor recreatief zwemmen dus we zorgen ervoor dat het zwembad dan gevuld is”, zegt Kipping terwijl hij wijst naar de tuinslang waarmee het bad wordt gevuld.

Van wispelturig boek-gedrag merken ze bij Uit & Thuis niet veel. Een groot deel van de gasten heeft een vaste plaats of boekt in het jaar ervoor al. Toch is er ook een grote groep mensen die last-minute boeken door onzekerheden over coronamaatregelen.